Nagelreparatie


Nagelreparatie is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze zogenaamde nageltechniek kan worden vervaardigd door middel van gel. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.

Voor de nagelreparatie
moet minstens 1/3 van de originele nagel  nog aanwezig zijn om als "houvast" te dienen.

Voor de Behandeling   Na de Behandeling
Voor de Behandeling   Na de Behandeling


Voorbehandeling

Nagels die met mycose (schimmel) geïnfecteerd zijn, worden zo ver mogelijk verwijderd en ontsmet. Bij een gezonde of misvormde nagel, wordt de nagel alleen ontsmet en opgeruwd. Bij schimmelnagels is het wel van belang om de nagel te blijven behandelen met een tinctuur.

Gelnagel
Met behulp van Construction gel die onder een UV-LED lamp wordt uitgehard kan een nieuwe nagel gebouwd worden. Deze gel kan ook aangebracht worden op mycosenagels (schimmelnagels ook wel kalknagels genoemd) en heeft een schimmel remmende werking. De nagel groeit vervolgens gewoon mee met de natuurlijke nagel. Het product is elastische en past zich aan bij bewegingen waardoor het niet als storend wordt ervaren. Sterke verkleuringen van de nagel kunnen bedekt worden.

De grote teennagel groeit in 9 tot 12 maanden volledig uit. De gecorrigeerde nagel dient iedere 6 weken gecontroleerd en opnieuw bijgewerkt te worden. De duur van deze behandelingen is afhankelijk van het aangetaste gebied van de nagel.


Gellak of nagellak over de kunstnagel

Het is mogelijk om de nieuwe nagel te lakken. Het is wel van belang dat je de nagellak dan verwijderd met nagellakremover zonder acceton.
Ook is het mogelijk om de nieuwe nagel een mooi kleurtje te geven door middel van een collor gellak.

Waarvoor kan een nagelreparatie dienen?

  • Vervanging van (gedeeltelijk) ontbrekende nagels
  • Correctie van vervormde nagels
  • Behandeling en begeleiding van ingroeiende nagels
  • Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels
  • Versterking van zwakken nagels
  • Het opvullen van missende nagelhoeken
  • Het verfraaien van mycose (schimmel) nagels
  • Begeleiding van de groei van de nagel na verlies door trauma (bijvoorbeeld een blauwe nagel)

 Pedicure
StapGoed


Manon Smulders
06 53 72 89 72
info@stapgoed.nl